8 passos per anar de la idea al negoci

Inici / Autònoms / 8 passos per anar de la idea al negoci

8 passos per anar de la idea al negoci

Si tens una bona idea, penses que pot arribar a convertir-se en la teva futura empresa, però no saps ni per on començar, potser amb aquesta petita guia et donem idees per anar avançant cap al teu objectiu: passar de la idea al negoci. Això és sens dubte el més difícil que ha de fer l’emprenedor perquè, la idea per si sola, no val res. És una decisió molt valent, i no tothom és capaç de fer-ho. Avui dia vivim en un estat de benestar, en el que és difícil renunciar a una vida estable econòmicament per perseguir el teu somni, per donar-li vida a la teva idea, tot assumint que hauràs de deixar de banda moltes coses, però principalment, uns ingressos estables (sobre tot al principi).

Amb això no us vull espantar ni molt menys, perquè si bé és cert que ser emprenedor al nostre país és molt més difícil que a la resta d’Europa, per no parlar d’Estats Units, generalment tots els emprenedors que conec i han superat amb èxit els primers anys,defineixen l’emprenedoria om una inversió cap al futur. Potser els primers anys són dolents, però què són 3 anys per a tota una vida?

El món és cada vegada més global i la informació més accessible que mai, així que no és estrany que aquesta idea que tant protegeixes no tingui res d’original. No et frustris per això, és el més normal. Quasi tot està inventat. Encara que la teva idea sigui molt original i única, això no vol dir que per si sola vagi a fer-te milionari. Així que com en tantes ocasions la clau està en el fer, no en el dir o pensar. La teva màxima preocupació ha de ser passar de la idea al negoci una vegada que sàpigues que la teva idea és viable, tant des del punt de vista tècnic (es pot fer) com econòmic (genera beneficis). Per a això has de seguir els següents passos:

1- Fer un pla d’empresa amb cara i ulls. Amb cara i ulls em refereixo, que busquis tota la informació que hi hagi al teu abast per fer el pla d’empresa el millor que puguis. Si no saps ni per on començar, busca assessorament d’un expert, perquè aquí pot estar la diferència entre guanyar o perdre.

El pla d’empresa és l’embrió de la teva idea. L’has de mimar, dedicar-li temps i sobre tot moltes ganes, ja que si no ho fas bé, el naixement del teu negoci et pot portar molts maldecaps.

De fet, tots els següents passos a seguir, els hauràs d’incloure en aquest pla d’empresa perquè ho tinguis tot escrit i en un moment donat de crisis existencial o dubtes ho puguis consultar.

2- Pensa en la imatge que li vols donar al teu negoci. Una imatge de marca, també pot ser la diferència entre l’èxit o el fracàs.

3- Defineix molt bé què és el que et diferencia, perquè si vas a realitzar una cosa tan dura com emprendre serà perquè tens alguna cosa diferent. L’ideal és que el puguis resumir en una frase, que la podriem batejar com a “lema” de la teva empresa.

4- Fes un bon pla de marketing. Com vols vendre el teu producte? Com el vols promocionar?

5- Estudia els moviments de la teva competència com si del mateix detectiu Conan es tractés. Investiga a qui li venen, com ho venen, com és el seu servei d’atenció al client, l’atenció que donen, com es promocionen.. etc. Pensa que has d’aconseguir ser millor que ells, encara que sigui en un sol aspecte, i aprendre el per què del seu èxit. Només així podràs evitar cometre errors de principiant.

6- Has de tenir sempre un pla B, perquè mai les coses surten com esperàvem i menys en l’àmbit empresarial. La realitat sempre és més dura que el paper, així que assegura’t de fixar un pla per superar els pitjors escenaris que puguis imaginar, i pregunta’t a tu mateix si estaries disposat a aguantar-ho.

7- Tria la forma jurídica més adequada: perquè segons el teu tipus d’activitat, amb més o menys risc, hauràs d’escollir entre autònom o societat a l’hora de passar de la idea al negoci.

8- Tria un bon assessor que t’acompanyi en la teva aventura de ser emprenedor.
Ara que tens això clar, estàs preparat per fer el pas? Nosaltres t’ajudem!

Us deixo una frase de Steve Jobs que m’agrada especialment, i que em va impulsar a donar el pas (entre moltes altres) :

” El teu temps és limitat, no el malgastis vivint la vida d’una altra persona. No et quedis atrapat en el dogma, que és viure com els altres pensen que hauries de viure. No deixis que els sorolls de les opinions dels altres facin callar la teva pròpia veu interior. I, el que és més important, tingues el coratge per fer el que et diuen el teu cor i la teva intuïció.” 

Recommended Posts

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar