Autònom o empresa? Com començar el teu negoci

Inici / Autònoms / Autònom o empresa? Com començar el teu negoci

Autònom o empresa? Com començar el teu negoci

A vegades resulta complicat escollir si iniciar una nova activitat com a autònom o com a societat quan has decidit fer un negoci, i és a l’hora un factor decisiu per tal de fer previsions en matèria de càlculs financers, perquè la tributació que s’aplica és molt diferent.

La qüestió més important a l’hora de prendre aquesta decisió és valorar si l’activitat es realitzarà de forma individual o si es preveu la col·laboració per part d’algun soci. Si la resposta és la segona, el més factible es constituir-se en Societat Limitada, ja que és la més flexible a l’hora de que puguin entrar o sortir-ne socis. Si bé és cert que existeixen les Societats Civils Privades (SCP), que són una espècie d’associació entre autònoms, el recent canvi legislatiu ha fet que tinguin un tractament fiscal gairebé idèntic a les Societats Limitades però amb l’inconvenient de no tenir la responsabilitat limitada al capital social aportat. En alguns casos pot convenir aquesta forma jurídica, però val la pena valorar si és millor una S.L de tota la vida.

El tema de la limitació de la responsabilitat ens porta a la següent qüestió, el negoci que vols muntar té un alt risc a l’hora de requerir molta inversió o de que els clients no paguin? Sí és així, definitivament la millor opció és una Societat Limitada, perquè com a autònom assumiràs personalment tot el risc, i respondràs amb el teu patrimoni en cas de que el negoci no vagi bé.

La imatge que se’n vulgui donar de cara a clients i/o inversors també és important, perquè una societat sempre dóna més imatge d’empresa, i a l’hora d’aconseguir inversors o socis que aportin capital és molt més senzill.

Un altre punt a tenir en compte és la previsió d’ingressos i la situació personal de cada un, ja que els impostos que hauràs de pagar pels beneficis com a autònom aniran imputats directament sobre l’IRPF i el percentatge a pagar dependrà dels ingressos i les deduccions que cadascú tingui. En canvi, en una societat el percentatge serà sempre el mateix. Per tant, si es preveuen ingressos molt elevats és preferible optar per una societat.

Així doncs, no hi ha una resposta correcta per a aquesta pregunta, doncs dependrà de molts factors que s’hauran de valorar en cada cas.

Sigui com sigui la forma en que et vulguis establir, a Win to Win som Punt d’Atenció a l’Emprenedor Oficial i et podem ajudar i assessorar en tots els tràmits per deixar el teu negoci a punt en poc temps.

Recommended Posts

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar