Hisenda et vigila i coneix els teus moviments

Inici / Autònoms / Hisenda et vigila i coneix els teus moviments

Hisenda et vigila i coneix els teus moviments

L’Agència Tributaria envia cartes a autònoms i empreses amb la obligació de tributar per IVA. Hisenda coneix els moviments bancaris dels contribuents. Està contrastant aquests moviments amb les declaracions del IVA. En aquestes cartes també aporta com a prova les xifres totals de diners ingressats o entrades, i, els diners retirats o sortides. També incorpora comptes corrents dels autoritzats i titulars de l’activitat professional o d’ús personal. Adverteix que no li quadren i no són coherents. Les declaracions de la renda no corresponen amb els moviments bancaris tant d’ingressos com de despesa.

Tanmateix la AEAT adverteix en la seva comunicació, que durant el 2017 es farà un especial seguiment a aquells contribuents que presentin incoherències. Avisen que poden fer visites per verificar dades o iniciar processos i actuacions per trobar l’origen d’aquestes desviacions. Sembla ser que és un avís per tal de que els contribuents que es puguin sentir al·ludits regularitzin la seva situació de forma voluntària.

Eliminar l’economia submergida prioritat d’hisenda

Els afectats que han sigut seleccionats pel departament de gestió, formen part d’un pla especial de seguiment per eliminar l’economia submergida. Es preveu que aquest any 2017 hi hagi un degoteig constant de comunicacions. Les directrius englobades dintre d’aquest pla de control anual tributari preveuen:

  • Potenciar l’anàlisi de la capacitat adquisitiva de cadascú.
  • Verificar la informació declarada de bens i drets.
  • Estudiar moviments dels comptes corrents i inconsistències amb la seva titularitat formal.
  • Beneficiaris de targetes de crèdit tant a Espanya com a l’estranger.
  • L’ús de diners en efectiu i les seves limitacions.

L’aplicació d’aquestes directrius i obligacions implica actuacions presencials a la seu de l’activitat econòmica. Requeriments d’informació en els casos en que s’ha detectat infradeclaració d’ingressos per tal d’acreditar o regularitzar la situació. Hisenda també recorda que en els casos que una empresa o el mateix autònom compensa despeses de manutenció, allotjament o desplaçament, s’han de conservar tots els justificants, doncs es molt probable que sigui objecte de verificació.

Des de Win to Win us ajudem a dur a terme les obligacions amb l’administració per tal que no tingueu ensurts ni sancions.

Font: elEconomista.es

Recommended Posts

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar

Renta 2016