Hisenda i les deduccions dels autònoms

Inici / Autònoms / Hisenda i les deduccions dels autònoms

Hisenda i les deduccions dels autònoms

L’Agència Tributària aclareix amb exemples els límits en el funcionament de les noves deduccions dels autònoms en l’IRPF .

En concret, són dos els punts que tracta.

El primer d’ells relacionat amb la deduïbilitat de les despeses de subministraments de l’habitatge habitual, sempre que es desenvolupi en ella l’activitat econòmica en qüestió. I és que Hisenda ha marcat clarament com s’ha de fer el càlcul de la deducció, ja que, si parlem d’aplicar el 30 per cent a la proporció existent entre els metres quadrats de l’habitatge destinats a l’activitat respecte a la seva superfície total, potser molts es perdin, però si a això li afegim l’exemple que l’Agència Tributària, molt amablement ens ha facilitat, la cosa ja ens queda més clara. Resulta que, si les despeses anuals d’un autònom en matèria d’aigua, gas, electricitat, telefonia i internet pugen a 5.000 euros, tenint en compte que l’habitatge d’aquest autònom té 100 m2 i ell usa 40 m2 per a la seva activitat, hauríem de calcular el següent:

– Proporció de l’habitatge: 40 m2 / 100 m2 = 40%

– Percentatge de la deducció: 30% x 40% = 12%

– Despeses deduïbles: 5.000 € x 12% = 600 €

Doncs sí … no està malament, aquest autònom es pot deduir 600 euros dels 5.000 que s’ha gastat.

No obstant això, nosaltres hem anat més enllà i hem fet un càlcul més “realista” per dir-ho d’alguna manera, i hem tingut en compte un cas estàndard.

Aigua: 600 euros a l’any

Electricitat: 720 euros a l’any

Gas: 480 euros a l’any

Telefonia i internet: 720 euros a l’any

TOTAL DESPESES ANUALS: 2.520 euros

 

– Proporció de l’habitatge: 20 m2 / 100 m2 = 20%

– Percentatge de la deducció: 30% x 20% = 6%

– Despeses deduïbles: 2.520 € x 6% = 151,20 €

És a dir, un autònom mitjà que treballi a casa es pot deduir 151,20 euros a l’any dels subministraments.

El segon punt tracta sobre les despeses de manutenció de l’autònom, i aquí especifiquen certes limitacions, que són:

– Ser despeses del propi contribuent, és a dir, no pots convidar a ningú a menjar, només compta el teu menjar.

– Realitzar-se en el desenvolupament de l’activitat. Pel que no cola posar despeses en cap de setmana, tot i que ja se sap … la vida de l’autònom és molt dura i per què no, treballar en cap de setmana és perfectament possible.

– Produir-en establiments de restauració i hostaleria, és a dir, no val anar al super a comprar ni demanar menjar a domicili.

– Hauran d’abonar-utilitzant qualsevol mitjà electrònic de pagament. Pel que autònoms d’Espanya, a partir d’ara no us oblideu mai la targeta, i si no, habiliteu el pagament amb el mòbil, ja que crec que és l’únic objecte que el 90% de la població porta sempre a sobre i sense excepció .

Amb això, Hisenda posa una mica els punts sobre les “yes” i delimita totes les despeses que els autònoms, tan alegrement, es deduïen fins ara, i que eren els que els salvaven de tenir uns ingressos decents a final de mes.

Si a això li sumem que la senyora Hisenda està últimament molt perepunyetes amb les inspeccions, des del nostre humil punt de vista aconsellem a tots els autònoms espanyols a fer les coses bé i mirar-se totes les despeses amb lupa abans de declarar-les com a deduïbles.

Si tens dubtes de com deduir les despeses contacta amb nosaltres.

Recommended Posts

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar