Ja no és obligatori tenir un Llibre de Visites de la Inspecció de Treball

Inici / Autònoms / Ja no és obligatori tenir un Llibre de Visites de la Inspecció de Treball

Ja no és obligatori tenir un Llibre de Visites de la Inspecció de Treball

Des del dia d’avui, les empreses que no tinguin el Llibre de Visites de la Inspecció de Treball, ja no s’hauran de preocupar en comprar-ne un. El Ministeri de Treball i Seguretat Social va aprovar ahir una ordre ministerial que elimina la obligatorietat d’actualitzar i guardar el Llibre de Visites de la Inspecció de treball en el què s’anotaven les inspeccions en matèria laboral que es feien a les empreses.

A partir d’ara, les empreses i autònoms no hauran de comprar un llibre de visites per cada centre de treball. En cas de tenir inspecció de treball, els funcionaris els hi faran entrega de la diligència pertinent amb papers calca, bilingüe en el cas de comunitats amb llengües cooficials, amb el model previst en l’annex de l’Ordre, encara que també podran utilitzar-se els mitjans electrònics. Les diligències s’hauran de conservar durant 5 anys.

Les empreses que ja tenen el Llibre de Visites, l’hauran de conservar igualment fins que no es digui el contrari, i en cas d’inspecció, serà utilitzat pels funcionaris.

Amb aquesta mesura, es pretén que les empreses tinguin menys càrrega administrativa i un estalvi de paper per al medi ambient considerable.

La veritat és que sota el nostre humil punt de vista, estava totalment desfasat i ja era hora de fer un canvi.

Articles Recents

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar