EL PERMÍS RETRIBUÏT PER PARTICIPAR EN LES ELECCIONS DEL DIA 26J

Inici / Autònoms / EL PERMÍS RETRIBUÏT PER PARTICIPAR EN LES ELECCIONS DEL DIA 26J

EL PERMÍS RETRIBUÏT PER PARTICIPAR EN LES ELECCIONS DEL DIA 26J

El permís retribuït per exercir el dret a sufragi actiu

Estant properes les pròximes eleccions al Congrés dels Diputats i del Senat hem cregut convenient, com a recordatori, tractar en aquest Butlletí Laboral el permís retribuït per a l’exercici del sufragi actiu, ja que amb anterioritat ja hem tractat aquest permís i la seva regulació no presenta novetats.
Aquest supòsit de permís retribuït està regulat en l’Estatut dels Treballadors, en el seu article 37.3.d) que estableix que el treballador té dret a un permís retribuït per a l’exercici del sufragi actiu.
Per altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha publicat l’Ordre TSF/130/2016, de 17 de maig, per la qual s’estableixen les instruccions per a la participació de les persones treballadores a les eleccions al Congrés dels Diputats i del Senat.

 • OBJECTE DEL PERMÍS.
  L’objecte d’aquest permís, és, doncs, habilitar dins de la jornada laboral del treballador, un permís per tal que pugui exercir el seu dret al vot. Cal, per tant, que la jornada laboral coincideixi, totalment o parcialment, amb l’horari establert per a la votació.
 • DURADA.
  Per a la dinàmica d’aquest dret s’ha de tenir en compte les següents regles específiques pel que fa a la seva durada:2.1. Per anar a votar.
  Permís de fins a 4 hores, dins del seu horari de treball, que es redueix proporcionalment a la jornada de treball. La concreció horària és la següent:
  – Si la jornada de treball coincideix com a màxim fins a 2 hores amb l’horari d’obertura dels col·legis electorals no caldrà concedir el permís.
  – Si la jornada de treball coincideix en més de 2 hores i menys de 4 amb l’horari d’obertura dels col·legis electorals es concedirà un permís de 2 hores.
  – Si la jornada de treball coincideix en 4 hores o més amb l’horari d’obertura dels col·legis electorals es concedirà un permís general de 4 hores.
  – En el cas que la jornada laboral no coincideixi ni totalment ni parcialment amb l’horari dels col·legis electorals, les persones treballadores no tindran dret al permís retribuït.

Font de la notícia: Patronal CECOT

Articles Recents

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar

negoci