El Plan PIVE a la declaració de la renda

Inici / Autònoms / El Plan PIVE a la declaració de la renda

El Plan PIVE a la declaració de la renda

La trampa del Plan Pive

T’has comprat un cotxe i has rebut la subvenció del tan famós Plan PIVE? Doncs si no ho has declarat a la Renda ja et pots anar preparant..

Hisenda s’està comunicant per carta amb prop d’un milió de beneficiaris d’aquest pla que han rebut subvencions des del 2013. L’objectiu comunicar-los que han d’incloure aquesta subvenció en la corresponent declaració de la renda, ja que Hisenda considera aquesta subvenció com un guany patrimonial, i a més els beneficiaris de la subvenció de 1.500 euros podrien enfrontar-se a sancions administratives que poden anar del 26% al 31%.

La quantitat a abonar no és fixa i dependrà de la renda anual del declarant, però per rendes de entre 20.000 i 35.000 euros la quantitat a retornar ronda els 300 euros.

Llavors, tenint en compte que per Hisenda és un guany patrimonial a declarar a la renda, i que disposen d’aquesta informació, perquè no apareix a les dades fiscals que Hisenda posa a disposició del contribuent?

El motiu no el sabem, però el que sí sabem es que ja han passat pel nostre despatx molts ciutadans indignats, no perquè hagin de pagar per un guany patrimonial, sinó per la despesa addicional que els suposa no haver-ho declarat en el seu moment per desconeixença i per falta d’informació tant per part del concessionari com per part de l’Agència Tributaria.

Si ets un dels afectats i encara no has rebut cap notificació no esperis que te l’enviïn, regularitza la situació el més aviat possible per evitar possibles sancions.

Articles Recents

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar