Quan cobraré la renda?

Inici / Autònoms / Quan cobraré la renda?

Quan cobraré la renda?

Segur que aquesta és una pregunta que molts de vosaltres us esteu fent ara mateix. De fet, des de el moment en que la vareu presentar, us esteu preguntant quan cobrareu aquests diners que tanta falta us fan.

La resposta és certament una mica desanimant. No, nosaltres tampoc ho sabem.. però potser aportem una mica de llum. En principi, la renda s’ha de cobrar abans del 31/12 de l’any en què es presenta.

És possible que estiguin revisant la teva renda per possibles errors, però no sempre és així.

Segons la nostra experiència, hem pogut fer una espècie d’estadística. Sense cap fonament científic o matemàtic, i sense que surti en cap BOE ni llei ni res d’això. És simplement experiència prèvia amb nosaltres mateixos o amb clients. Dit això, hem arribat a les següents conclusions:

  • Normalment, els autònoms som els més perjudicats fiscalment parlant, oi? Doncs amb la renda, no serà menys. Per norma general, els autònoms amb activitat econòmica solen ser els que més triguen en cobrar la renda. El per què no el sabem, és tota una incògnita.
  • Si tens dret a deduccions per família nombrosa, monoparental o de persones amb discapacitats a càrrec, possiblement també triguis més en cobrar-la. Novament, no sabem el per què però així és.
  • Has tingut dos o més feines en l’any declarat.
  • Tens immobles de propietat llogats a tercers.

Aquests són els supòsits més habituals en els que la renda triga més en cobrar-se, però pot no ser el teu cas. De tota manera, per saber exactament en quin estat es troba la teva devolució (pendent, tramitada o si l’estan revisant), pots accedir a través de la web de l’agència tributària amb el teu certificat digital, clicant sobre Consulta Devolució.

Recommended Posts

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar