Es poden reclamar les comissions que ens cobren els bancs?

Inici / Bancs / Es poden reclamar les comissions que ens cobren els bancs?

Es poden reclamar les comissions que ens cobren els bancs?

La resposta és sí, podem recuperar les comissions que ens ha cobrat el banc, encara que depèn de més factors.

Tothom està fart de veure com li carreguen comissions en el seu compte bancari. És igual el banc que sigui.. Banc de Sabadell, Banco Popular, Banco Santander, Bancaja, CaixaBank, etc. Tots funcionen d’una manera molt similar, i carreguen comissions per quasi tot.

És cert que cada cop més sovint, hi han entitat bancàries que no cobren comissions per les gestions que fas online, o inclús per les gestions que puguis fer presencialment, com és el cas de ING, però malauradament aquest tipus d’entitats no és el que més abunda en el nostre país.

Abans de fer una conclusió genèrica sobre si es poden o no es poden reclamar les comissions que ens ha cobrat el nostre banc, hauríem de saber quin tipus de comissió és. Un com sapiguem el que veritablement és, podrem reclamar-ho o no.

És cert que els bancs actuen amb moltíssima impunitat, perquè per norma general es pensen que els clients som “tontos”. Es salten normatives bàsiques que marca el Banc d’Espanya, i és aquí on ens podem acollir per reclamar amb quasi un 100% de probabilitats de que ens tornin els diners.

Primer de tot, separarem els tipus de comissions que ens poden carregar al compte, i segons el tipus de comissió, la manera de procedir davant de l’entitat bancària que te les ha cobrat.

  1. Comissions per apunt: Aquest tipus de comissió s’ha posat molt de moda ara. Segons els apunts que tens al teu compte, et carreguen cada mes o cada trimestre unes comissions. Les hem vist de 0,30 € per apunt, 0,60 €.. cada entitat marca el que cobra i és perfectament legal. Però atenció perquè encara i així, es poden reclamar. El primer que hem de tenir en compte, és si aquestes comissions estaven estipulades en el contracte que vam signar al obrir el compte i ens les han cobrat sempre, o les han començat a cobrar aquest últim any per exemple. En el cas que ens les hagin començat a cobrar després de la obertura del compte, el banc ens hauria d’haver enviat un comunicat en el que ens informi s’aquesta modificació de les condicions del contracte, cosa que normalment fan, però que no poden demostrar que ho han fet perquè aquest tipus de comunicats no els envien MAI per correu certificat. Aquí és on tenim el buit per on podem començar a reclamar una comissió que en teoria és legal, però que no ens poden cobrar perquè no ens han comunicat la modificació contractual.
  2. Comissions per descobert: Aquestes són ilegals, o sigui, que es poden reclamar totes perquè el que diu el Banc d’Espanya és que si un banc et cobra una comissió per descobert, ha de justificar quines accions ha fet per reclamar-te el deute (burofax, cartes certificades.. etc). Cap banc fa res d’això, o sigui que si les reclames, te les tornaran.
  3. Comissions per manteniment del compte: Tal i com hem dit en el punt 1, tot el que estigui estipulat pel contracte ho poden cobrar, pero a la que modifiquen condicions unilateralment, podem reclamar.

Si estàs pensant en reclamar algun tipus de comissió al teu banc, tingues en compte que ho pots fer dels 4 últims anys, i és millor que ho facis a través d’algun professional perquè sempre tens més possiblitats de recuperar els teus diners.

Si necessites assessorament, contacta amb nosaltres!

Articles Recents

Deixar un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar